Quatrebras Park Quartier III fase 2 - Badhoevedorp

 • 01 Foto homepage Quatrebras Park
 • 02 Ancolie
 • 03 Calla
 • 04 Cyclamen Camelia
 • 05 Cyclamen Camelia2
 • 06 Magnolia Tulipe
 • 07 Pavot
 • 08 Pavot2
 • 09 Perce-Neige
 • 10 Perce-Neige2
 • 11 Vogelvlucht

Te koop

Quatrebras Park Quartier III fase 2

Quatrebras Park is prachtig dorps wonen in een omgeving van ronde singels en wijkjes vol groen en water nabij het vernieuwde centrum. Hier is het heerlijk ruim en kindvriendelijk wonen, op luttele minuten van het Amsterdamse Bos. Ook andere diverse voorzieningen in Amsterdam liggen op fietsafstand van Quatrebras Park. Denk bijvoorbeeld aan theater Carré, de Pijp voor diverse boetiekjes en gezellige restaurantjes en het Vondelpark.

Alle woningen worden gerealiseerd op eigen grond. Altijd met een fijne tuin, op een heerlijk royale kavel. De begroeide, in hoogte verschillende erfscheidingen, de hagen en hedera, de majestueuze bomen: alles zorgt voor een groene en rustgevende plek om te wonen. Met een groot gevoel van privacy. Het is prettig en ontspannen thuiskomen, ook met de auto. Een deel van de woningen heeft een omsloten parkeerhof om te parkeren. De andere woningen hebben de beschikking over twee parkeerplaatsen op eigen terrein. Hierdoor oogt de buurt zo goed als autovrij. Dat accentueert het gevoel van rust en wonen in een parkachtige omgeving.

Omschrijving Ancolie
De Ancolie is een leuke, ruime woning van ca. 162 of 166 m² en komt voor als
tussenwoning en hoekwoning. De hoekwoningen hebben een kleine topgevel. De negenentwintig woningen in verschillende kleuren metselwerk vormen samen prachtige en sfeervolle woonblokken.
De begane grond heeft een tuingerichte woonkamer met schuifpui en een mooie complete keuken aan de voorzijde. Op de eerste verdieping bevinden zich vier slaapkamers, een separaat toilet en een luxe badkamer. De tweede verdieping bestaat uit een extra slaapkamer en een afgesloten technische ruimte. Tot slot is er nog een handige vliering voor het opbergen van je spullen en heeft deze woning nog een berging in de achtertuin. Het is prettig en ontspannen thuiskomen, ook met de auto. Parkeren doe je in het omsloten parkeerhof achter de woning.

Omschrijving Calla
Calla, deze bloem wordt ook wel gezien als bloem van zuiverheid of als geluksbloem. Dit is dus wel een heel toepasselijke naam voor deze schitterende, vrijstaande woning van ca 208 m2. Dit type en staat op een riant kavel aan het water. De entree is in het midden aan de voorzijde van de woning. Vanuit de ruime hal is via dubbele deuren de luxe keuken met eiland bereikbaar en aan de andere zijde van de hal de tuingerichte woonkamer.
Zowel de woonkamer als de keuken bieden toegang tot de tuin via dubbele openslaande deuren. Vanuit de hal kun je naar de eerste verdieping waar je de beschikking hebt over vier slaapkamers, een separaat toilet en een ruime, complete badkamer. De tweede verdieping heeft een grote slaapkamer en een afgesloten technische ruimte. Tot slot is er nog een vliering waar de nodige spullen kunnen worden opgeborgen. Het is prettig en ontspannen thuiskomen, ook met de auto. Twee auto’s parkeren doe je immers op je eigen kavel.

Omschrijving Camelia
Camelia is een heerlijke ruime woning van ca. 144 of 149 m² en komt voor als tussen- en hoekwoning. Ook is er een variant op de tussenwoning, namelijk eentje met een topgevel. Deze woningen, uitgevoerd in verschillende kleuren metselwerk, vormen samen prachtige en sfeervolle woonblokken. De begane grond heeft een woonkamer met uitzicht op de achtertuin en aan de voorzijde is de woning voorzien van een complete keuken. Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers en een luxe badkamer voorzien van sanitair en tegelwerk. Op de tweede verdieping is nog een extra slaapkamer en een afgesloten technische ruimte. Tot slot is er nog een handige vliering voor het opbergen van je spullen en is er in de achtertuin een berging. Parkeren doe je in het omsloten parkeerhof achter de woning.

Omschrijving Cyclamen
Wat een prachtige hoekwoning van ca. 146 m² is type Cyclamen. Je vindt dit type woning met dwarskap l verspreid door Quartier III. De diverse liggingen van deze woningen en verschillende kleuren van het metselwerk maakt dat ze stuk voor stuk uniek zijn.
De begane grond heeft een tuingerichte woonkamer met een schuifpui en aan de voorzijde is de woning voorzien van een complete keuken. Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een luxe badkamer voorzien van sanitair en tegelwerk. Op de tweede verdieping is nog een extra slaapkamer en een afgesloten technische ruimte. Bovendien is er nog een handige vliering voor het opbergen van je spullen. In de achtertuin is een berging. Parkeren kan in het parkeerhof achter de woning.

Omschrijving Tulipe
Wat een bijzondere twee-onder-één-kapwoning! Type Tulipe vormt samen met type Magnolia een unieke twee-onder-één-kap combinatie. Zo vind je er niet nog één binnen Quartier III. Type Tulipe heeft een dwarskap en een woonopp. van 146 m²
De begane grond heeft een tuingerichte woonkamer met een schuifpui en aan de voorzijde is de woning voorzien van een complete keuken. Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een luxe badkamer voorzien van sanitair en tegelwerk. Op de tweede verdieping is nog een extra slaapkamer en een afgesloten technische ruimte. Bovendien is er nog een handige vliering voor het opbergen van je spullen. In de achtertuin is een berging. Het is prettig en ontspannen thuiskomen, ook met de auto. Twee auto’s parkeren doe je immers op je eigen kavel.

Omschrijving Pavot
Wat een plaatje! Pavot is het grootste exemplaar onder de twee-onder-één-kapwoningen en beschikbaar in twee verschillende uitvoeringen. Zo is er een Pavot met en zonder erker in de keuken en een hele of gedeelde topgevel op de 2e verdieping. Beide uitvoeringen hebben een riante berging waar bijna alles in past dankzij de dubbele openslaande deuren. Niet onbelangrijk is de ligging, deze woningen liggen nameijk allemaal schitterend aan het water.. De entree is aan de zijkant van de woning en vanuit de ruime hal is via dubbele deuren aan de voorzijde van de woning de luxe keuken bereikbaar en aan de achterzijde de woonkamer met openslaande deuren naar de achtertuin. Vanuit de hal kun je ook naar de eerste verdieping waar je de beschikking hebt over vier slaapkamers, een separaat toilet en een ruime, luxe badkamer. Op de tweede verdieping is er nog een slaapkamer en een afgesloten technische ruimte. Tot slot is er nog een vliering waar de nodige spullen kunnen worden opgeborgen. Het is prettig en ontspannen thuiskomen, ook met de auto. Twee auto’s parkeren doe je immers op je eigen kavel.

Omschrijving Perce-Neige
Perce-Neige is een prachtige vrijstaande woning van ca. 176 of 178 m² gelegen op een ruime kavel langs de vernieuwde Robert Kochstraat . Deze vrijstaande woning heeft een prachtige liggin aan het water. Dit type heeft een royale aangebouwde berging waar bijna alles in past dankzij de dubbele openslaande deuren. De entree is aan de zijkant van de woning en vanuit de ruime hal is via dubbele deuren aan de voorzijde de luxe keuken met kookeiland en erker bereikbaar en aan de achterzijde de tuingerichte woonkamer. De tuin is bereikbaar via de dubbele openslaande deuren. Vanuit de hal kun je ook naar de eerste verdieping waar je de beschikking hebt over vier slaapkamers, een separaat toilet en een ruime, complete badkamer. Op de tweede verdieping bevindt zich nog een slaapkamer en een afgesloten technische ruimte. Tot slot is er nog een vliering waar de nodige spullen kunnen worden opgeborgen. Het is prettig en ontspannen thuiskomen, ook met de auto. Twee auto’s parkeren doe je immers op je eigen kavel.

 • Aardlekschakelaar
 • Meterkast
 • Eigen grond
 • Warmtepomp
 • Zonnepanelen
 • Mechanische ventilatie

Badhoevedorp

Badhoevedorp is een dorp in de gemeente Haarlemmermeer in de Nederlandse provincie Noord-Holland met in 2019 12.650 inwoners. Het dorp wordt door de ringvaart gescheiden van het oude dorp Sloten, sinds 1921 deel van de gemeente Amsterdam. De Sloterbrug verbindt sinds 1879 beide dorpen met elkaar. Voorts zijn er de Oude Haagsebrug en de Lijnderbrug die een verbinding vormen met Amsterdam-Nieuw-West. Langs de ringvaart komt men in het noordwesten over de Akerdijk bij het dorp Lijnden, in het zuidoosten over de Nieuwemeerdijk bij de buurtschap Nieuwe Meer.

Badhoevedorp is genoemd naar de modelboerderij de Badhoeve van Jacob Paulus Amersfoordt, burgemeester van Haarlemmermeer. Deze in 1854 gebouwde boerderij was weer vernoemd naar een strandje aan het destijds Haarlemmermeer op de plek waar later het niet meer bestaande Akerbad stond in Sloten waar een badgelegenheid was. Deze boerderij trok al spoedig na de bouw de aandacht vanwege de revolutionaire landbouwmethoden. Onder andere koningin Sophia heeft de boerderij nog bezocht.

Aanvankelijk was Badhoevedorp niet veel meer dan een paar huizen om de modelboerderij “de Badhoeve” aan de ringdijk van de Haarlemmermeer, maar vanaf de jaren ’30 werd het dorp uitgebreid als tuindorp bij Amsterdam. Zo kon aan de werknemers van het nabijgelegen Schiphol huisvesting worden geboden. De nieuwe bevolking was voor de overgrote meerderheid afkomstig uit de stad. Dit, en de nabijheid van Amsterdam, zullen de oorzaak zijn dat Badhoevedorpers zich ook nu nog meer verbonden voelen met de stad dan met Haarlemmermeer. Van eind jaren dertig tot begin jaren zeventig was het dorp het grootste van de Haarlemmermeer.

In 1936 werd de naam van het dorp officieel door de Haarlemmermeerse gemeenteraad vastgesteld als Badhoevedorp. Voor die tijd stond het bekend als Badhoevebuurt.

De oorspronkelijke modelboerderij de Badhoeve werd in 1990/’91 gesloopt.

Badhoevedorp is gelegen in de gemeente Haarlemmermeer en is grenzend aan de westzijde van Amsterdam. Badhoevedorp is gelegen in de voormalige Haarlemmermeer polder, welke halverwege de negentiende eeuw definitief werd drooggelegd. Vanaf die tijd draaide de economie veelal om de agrarische sector.

Na de tweede wereldoorlog veranderde dat al vrij snel. Schiphol groeide door tot een belangrijke luchthaven en een belangrijke werkgever. Hierdoor ontstond een explosieve uitbreiding van economische activiteiten rondom Schiphol. Een groot gedeelte van de meer dan 11.000 inwoners van Badhoevedorp, werken dan ook in deze regio en wonen tevreden dicht bij, hebben er het gemak van, zonder dat de vliegtuigen over het dorp vliegen.

Wijken

Badhoevedorp omvat de volgende wijken: Bouwlust, Noordwest, Zuid-centrum, en Noordoost. Deze namen zijn niet bij de bewoners bekend. Er zijn informele wijknamen die wat gangbaarder zijn, zoals het Groene Dakendorp, alwaar de dure villa’s inderdaad groene daken hebben, en de Vogelbuurt, alwaar de straten naar bekende vliegtuigen van de KLM uit de jaren dertig vernoemd zijn (en die waren op hun beurt weer naar vogels vernoemd).

Verkeer en vervoer

Van 8 augustus 1967 tot 10 april 2017 liep de autosnelweg A9 dwars door het dorp. Na jaren plannen om deze rijksweg ten zuiden van Badhoevedorp om te leggen werd deze wijziging definitief na een besluit in de gemeenteraad van Haarlemmermeer op 20 oktober 2005. Na een in 2007 begonnen inspraakronde werd op 24 april 2012 het definitieve tracébesluit getekend door verkeersminister Schultz van Haegen. Eind 2012 deed de Raad van State uitspraak over eventueel ingesteld beroep. In het najaar van 2013 werd een start gemaakt met de bouw.

Op 17 en 19 december 2016 werd de nieuwe rijbaan in de richting Amstelveen (linkerrijbaan) in gebruik genomen. In april 2017 volgde de omlegging in de richting Haarlem (rechterrijbaan). Op 10 april 2017 reed de laatste auto de andere kant op. Aansluitend hierop voorziet het ‘Masterplan Badhoevedorp in de bouw van nieuwe woningen op de plaats van de oude snelweg.

Aan de zuidoostkant van Badhoevedorp kruisen autosnelwegen A9 en A4 bij het knooppunt Badhoevedorp. Langs Badhoevedorp loopt tevens de provinciale weg N232, lokaal beter bekend als de Schipholweg.

Langs het dorp loopt een spoorlijn maar deze heeft er geen station. Connexxion buslijnen 192 en 195 doen het dorp wel aan. Buslijn 194 van het Schipholnet en 356 van R-net hebben langs de rand van het dorp een halte.

Industrie en nijverheid

Badhoevedorp kent twee grote industrieterreinen, waar vooral bedrijven gevestigd zijn en geen fabrieken: de Jan van Gentstraat en het industrieterrein aan de Schipholweg. Het winkelcentrum van Badhoevedorp bevindt zich aan de Sloterweg en het Lorentzplein.

Scholen

Badhoevedorp heeft tegenwoordig enkel basisscholen, te weten de:

 • Burgemeester Amersfoordtschool (openbaar),
 • G.Th. Rietveldschool (Daltononderwijs),
 • Dr. Plesmanschool (rooms-katholiek), vroeger de Sint Jozefschool geheten.
 • Oranje-Nassauschool (protestants-christelijk).

In het dorp was ook bloeiend voortgezet onderwijs, met het openbare Haarlemmermeer Lyceum en de christelijke Oranje Nassau School. De eerste vestiging van het lyceum was in Badhoevedorp, met docenten als Henriëtte Boas en leerlingen als Bas Heijne. Later kwam er er een tweede vestiging in Hoofddorp, nadat deze door de gemeente tot hoofdvestiging was verklaard werd het lyceum in Badhoevedorp in 1985, ondanks het hoge leerlingenaantal, gesloten. Voor het vervolgonderwijs zijn de scholieren uit het dorp sindsdien aangewezen op Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp of Amstelveen.

 

Kerken

Badhoevedorp heeft twee kerken: de rooms-katholieke HH. Engelbewaarderskerk en de Pelgrimskerk behorend aan de gemeente Badhoevedorp/Lijnden van de Protestantse Kerk in Nederland. De Pelgrimskerk is de voormalige Gereformeerde Kerk. De hervormde Immanuelkerk heeft begin 21e eeuw moeten wijken voor appartementen.

Sport

In Badhoevedorp zijn verschillende sportverenigingen actief. Dit zijn:

R.K.S.V. Pancratius (voetbal)

SC Badhoevedorp (voetbal, honkbal, softbal)

Kombij Sport (volleybal, atletiek, tafeltennis)

TV Badhoevedorp (tennis)

KV Badhoevedorp (korfbal)

ZV de Waterwolf (zwemsport, waterpolo, duiken)

BC Badhoevedorp (badminton)

Kringroep den Aemstelle (hondensport)

Badhoevese Bridgeclub (kaarten)

Net over de brug van Badhoevedorp in Amsterdam-Sloten is hockeyclub Xenios

Scoutinggroepen

Buiten de sportverenigingen telt Badhoevedorp ook twee scoutinggroepen, te weten:

Leeghwatergroep (waterscouting)

Lady Baden Powell (landscouting voor meisjes)

Conclusie

Deze charmante woning ligt op goede afstand van het centrum, waar diverse leuke winkels van hoge kwaliteit en met nog echte service en kennis zich bevinden. Het dorp heeft drie supermarkten en twee banken en een openbare bibliotheek. Er zijn goede gerenommeerde scholen, diverse sport- en recreatievoorzieningen, ouderenvoorzieningen, speelvoorzieningen en veel groen.

Kortom een prettige leefomgeving dicht bij het centrum van Amsterdam, Haarlem of Hoofddorp, nabij het Amsterdamse bos en aan het water van de ringvaart en de Nieuwe Meer.

Badhoevedorp heerlijk om te wonen.                        

Bron: Wikipedia

Locatie