Thomsonstraat 90 - Badhoevedorp

 • 01 Thomsonstraat 90 wk 01a
 • 02 Thomsonstraat 90 wk 01b
 • 03 Thomsonstraat 90 balkon
 • 04 Thomsonstraat 90 wk 01c
 • 05 Thomsonstraat 90 wk 01c
 • 06 Thomsonstraat 90 wk 01e
 • 07 Thomsonstraat 90 wk 01f
 • 08 Thomsonstraat 90 hal 01a
 • 09Thomsonstraat 90 tussenhal en toilet
 • 10 Thomsonstraat 90 toilet
 • 11 Thomsonstraat 90 slk 01a
 • 12 Thomsonstraat 90 badkamer 01b douche
 • 12 Thomsonstraat 90 slk 01b
 • 13 Thomsonstraat 90 badk 01a
 • 14 Thomsonstraat 90 badk 01b
 • 15 Thomsonstraat 90 badk 01c
 • 16 Thomsonstraat 90 gevel 01a
 • 17 Thomsonstraat 90 uitzicht
 • 18 Plattegrond appartement Thomsonstraat 90
 • 19 Plattegrond berging Thomsonstraat 90

Verhuurd    
Gebruiksoppervlak: 58 m²Inhoud: 175 m³Externe bergruimte: 3 m²Kamers: 2 Bouwperiode: 1985

For rent @Badhoevedorp Thomsonstraat 90

 

This renovated and furnished two-room apartment with balcony can be rented for a year.

 

The apartment has a living room with modern open kitchen with appliances, a bedroom, modern bathroom with shower and washbasin and a separate toilet. The apartment complex is very centrally located and is within walking distance of the shopping center of Badhoevedorp. There is ample free parking in front of the door.

 

Layout 1st floor:

Entrance: Entrance, corridor with wardrobe, meter cupboard and boiler room and door to the living room.

Living room: Living room with open kitchen, door to the balcony on the south, hall with laundry room and toilet and door to bedroom with bathroom.

Kitchen: The open kitchen (approx. 32 m²) has various appliances. Including a plastic worktop, a 4-burner gas stove with oven (Inventum), a built-in dishwasher (Inventum), a built-in refrigerator with freezer and a hood.

Balcony: The balcony on the south is approximately 4.89 wide and approximately 1.53 deep and has unobstructed views.

Vestibule: The vestibule has the connections for washer and dryer and a door to the modern toilet with fountain.

Bedroom: The bedroom is approximately 12.6 m² and is located at the front and has a door to the bathroom.

Bathroom: The modernized bathroom has a shower with glass shower door, a washbasin and towel radiator.

Storage: On the ground floor of the complex there is a storage room.

 

Lease agreement

This concerns furnished rental for a definite period. A one-year contract will be concluded with a three-month bill and the rent payment with automatic monthly payment in advance

 

State of delivery:

The object is delivered in the current state and is immediately available.

 

Rental price: € 1.250, – per month, excluding gas, water electricity and service costs for cable and internet

Delivery: immediately

Interest: we would like to receive an e-mail

Award: rental is subject to contract

 

Te huur @Badhoevedorp Thomsonstraat 90

 

Dit gerenoveerde en gemeubileerde tweekamerappartement met balkon is te huur voor een jaar.

 

Het appartement heeft een woonkamer met moderne open keuken met inbouwapparatuur, een slaapkamer, moderne badkamer met douche en wastafelmeubel en een apart toilet. Het  appartementencomplex is zeer centraal gelegen en is op loopafstand van het winkelcentrum van Badhoevedorp. Voor de deur is er voldoende gratis parkeergelegenheid.

 

Indeling 1e verdieping:

Entree: Entree, gang met garderobe, meterkast en cv-ruimte en deur naar de woonkamer.

Woonkamer: Woonkamer met open keuken, deur naar het balkon op het zuiden, tussenhal met wasruimte en toilet en deur naar slaapkamer met badkamer.

Keuken: De open keuken (circa 32 m²) heeft diverse inbouwapparatuur. Onder meer een kunststof werkblad, een 4-pits gasfornuis met oven (Inventum), een inbouwvaatwasser (Inventum), een inbouwkoelkast met vriezer en een afzuigkap.

Balkon: Het balkon op het zuiden is circa 4.89 breed en circa 1,53 diep en heeft vrij uitzicht.

Tussenhal: De tussenhal heeft de aansluitingen voor wasmachine en droger en een deur naar het moderne toilet met fontein.

Slaapkamer: De slaapkamer is circa 12,6 m² en is aan de voorzijde gesitueerd en heeft een deur naar de badkamer.

Badkamer: De gemoderniseerde badkamer heeft een douche met glazen douchedeur, een wastafelmeubel en handdoekradiator.

Berging: Op de begane grond van het complex bevindt zich een inpandige berging.

 

Huurcontract

Het betreft hier gemeubileerde verhuur voor bepaalde tijd. Er zal een overeenkomst voor een jaar worden aangegaan met een bord van drie maanden en de huurbetaling bij automatische betaling per maand vooruit

 

Opleveringsniveau:

Het object wordt in de huidige staat opgeleverd en is per direct beschikbaar.

 

Huurprijs: € 1.250,- per maand, exclusief gas, water elektra en servicekosten voor kabel en internet

Oplevering: per direct.

Interesse: graag ontvangen we een e-mail

Gunning: verhuur is onder voorbehoud van gunning

Badhoevedorp

Badhoevedorp is een dorp in de gemeente Haarlemmermeer in de Nederlandse provincie Noord-Holland met in 2011 12.044 inwoners. Het dorp wordt door de ringvaart gescheiden van het oude dorp Sloten, sinds 1921 deel van de gemeente Amsterdam. De Sloterbrug verbindt sinds 1897 beide dorpen met elkaar. Voorts zijn er de Oude Haagsebrug en de Lijnderbrug die een verbinding vormen met Amsterdam-Nieuw-West. Langs de ringvaart komt men in het noordwesten over de Akerdijk bij het dorp Lijnden, in het zuidoosten over de Nieuwemeerdijk bij de buurtschap Nieuwe Meer.

Badhoevedorp is genoemd naar de modelboerderij de Badhoeve van Jacob Paulus Amersfoordt, burgemeester van Haarlemmermeer. Deze in 1854 gebouwde boerderij was weer vernoemd naar een strandje aan het destijds Haarlemmermeer op de plek waar later het niet meer bestaande Akerbad stond in Sloten waar een badgelegenheid was. Deze boerderij trok al spoedig na de bouw de aandacht vanwege de revolutionaire landbouwmethoden. Onder andere koningin Sophia heeft de boerderij nog bezocht.

Aanvankelijk was Badhoevedorp niet veel meer dan een paar huizen om de modelboerderij “de Badhoeve” aan de ringdijk van de Haarlemmermeer, maar vanaf de jaren ’30 werd het dorp uitgebreid als tuindorp bij Amsterdam. Zo kon aan de werknemers van het nabijgelegen Schiphol huisvesting worden geboden. De nieuwe bevolking was voor de overgrote meerderheid afkomstig uit de stad. Dit, en de nabijheid van Amsterdam, zullen de oorzaak zijn dat Badhoevedorpers zich ook nu nog meer verbonden voelen met de stad dan met Haarlemmermeer. Van eind jaren dertig tot begin jaren zeventig was het dorp het grootste van de Haarlemmermeer.

In 1936 werd de naam van het dorp officieel door de Haarlemmermeerse gemeenteraad vastgesteld als Badhoevedorp. Voor die tijd stond het bekend als Badhoevebuurt.

De oorspronkelijke modelboerderij de Badhoeve werd in 1990/’91 gesloopt.

Badhoevedorp is gelegen in de gemeente Haarlemmermeer en is grenzend aan de westzijde van Amsterdam. Badhoevedorp is gelegen in de voormalige Haarlemmermeer polder, welke halverwege de negentiende eeuw definitief werd drooggelegd. Vanaf die tijd draaide de economie veelal om de agrarische sector.

Na de tweede wereldoorlog veranderde dat al vrij snel. Schiphol groeide door tot een belangrijke luchthaven en een belangrijke werkgever. Hierdoor ontstond een explosieve uitbreiding van economische activiteiten rondom Schiphol. Een groot gedeelte van de meer dan 11.000 inwoners van Badhoevedorp, werken dan ook in deze regio en wonen tevreden dicht bij, hebben er het gemak van, zonder dat de vliegtuigen over het dorp vliegen.

Wijken

Badhoevedorp omvat de volgende wijken: Bouwlust, Noordwest, Zuid-centrum, en Noordoost. Deze namen zijn niet bij de bewoners bekend. Er zijn informele wijknamen die wat gangbaarder zijn, zoals het Groene Dakendorp, alwaar de dure villa’s inderdaad groene daken hebben, en de Vogelbuurt, alwaar de straten naar bekende vliegtuigen van de KLM uit de jaren dertig vernoemd zijn (en die waren op hun beurt weer naar vogels vernoemd).

Verkeer en vervoer

Van 8 augustus 1967 tot 10 april 2017 liep de autosnelweg A9 dwars door het dorp. Na jaren plannen om deze rijksweg ten zuiden van Badhoevedorp om te leggen werd deze wijziging definitief na een besluit in de gemeenteraad van Haarlemmermeer op 20 oktober 2005. Na een in 2007 begonnen inspraakronde werd op 24 april 2012 het definitieve tracébesluit getekend door verkeersminister Schultz van Haegen. Eind 2012 deed de Raad van State uitspraak over eventueel ingesteld beroep. In het najaar van 2013 werd een start gemaakt met de bouw.

Op 17 en 19 december 2016 werd de nieuwe rijbaan in de richting Amstelveen (linkerrijbaan) in gebruik genomen. In april 2017 volgde de omlegging in de richting Haarlem (rechterrijbaan). Op 10 april 2017 reed de laatste auto de andere kant op. Aansluitend hierop voorziet het ‘Masterplan Badhoevedorp in de bouw van nieuwe woningen op de plaats van de oude snelweg.

Aan de zuidoostkant van Badhoevedorp kruisen autosnelwegen A9 en A4 bij het knooppunt Badhoevedorp. Langs Badhoevedorp loopt tevens de provinciale weg N232, lokaal beter bekend als de Schipholweg.

Langs het dorp loopt een spoorlijn maar deze heeft er geen station. Connexxion buslijnen 145 en 195 doen het dorp wel aan. Buslijn 194 van het Schiphol Sternet en 356 van R-net hebben langs de rand van het dorp een halte.

Industrie en nijverheid

Badhoevedorp kent twee grote industrieterreinen, waar vooral bedrijven gevestigd zijn en geen fabrieken: de Jan van Gentstraat en het industrieterrein aan de Schipholweg. Het winkelcentrum van Badhoevedorp bevindt zich aan de Sloterweg en het Lorentzplein.

Scholen

Badhoevedorp heeft enkele basisscholen, te weten de:

Burgemeester Amersfoordtschool (openbaar),

G.Th. Rietveldschool (Daltononderwijs),

Dr. Plesmanschool (rooms-katholiek)

Oranje-Nassauschool (protestants-christelijk).

Voor het vervolgonderwijs is men sedert de verplaatsing van het Haarlemmermeer Lyceum aangewezen op Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp of Amstelveen.

Kerken

Badhoevedorp heeft twee kerken: de rooms-katholieke HH. Engelbewaarderskerk en de Pelgrimskerk behorend aan de gemeente Badhoevedorp/Lijnden van de Protestantse Kerk in Nederland. De Pelgrimskerk is de voormalige Gereformeerde Kerk. De hervormde Immanuelkerk heeft begin 21e eeuw moeten wijken voor appartementen.

Sport

In Badhoevedorp zijn verschillende sportverenigingen actief. Dit zijn:

R.K.S.V. Pancratius (voetbal)

SC Badhoevedorp (voetbal, honkbal, softbal)

Kombij Sport (volleybal, atletiek, tafeltennis)

TV Badhoevedorp (tennis)

KV Badhoevedorp (korfbal)

ZV de Waterwolf (zwemsport, waterpolo, duiken)

BC Badhoevedorp (badminton)

Kringroep den Aemstelle (hondensport)

Badhoevese Bridgeclub (kaarten)

Net over de brug van Badhoevedorp in Amsterdam-Sloten is hockeyclub Xenios

Scoutinggroepen

Buiten de sportverenigingen telt Badhoevedorp ook twee scoutinggroepen, te weten:

Leeghwatergroep (waterscouting)

Lady Baden Powell (landscouting voor meisjes)

Conclusie

Deze charmante woning ligt op goede afstand van het centrum, waar diverse leuke winkels van hoge kwaliteit en met nog echte service en kennis zich bevinden. Het dorp heeft drie supermarkten en twee banken en een openbare bibliotheek. Er zijn goede gerenommeerde scholen, diverse sport- en recreatievoorzieningen, ouderenvoorzieningen, speelvoorzieningen en veel groen.

Kortom een prettige leefomgeving dicht bij het centrum van Amsterdam, Haarlem of Hoofddorp, nabij het Amsterdamse bos en aan het water van de ringvaart en de Nieuwe Meer.

Badhoevedorp heerlijk om te wonen.                        

Bron: Wikipedia