Park Quatrebras Montsouris - Badhoevedorp

  • 01 Montsouris vlnr 112-123-09
  • 02 Montsouris vlnr 133 en 134-11
  • 03 Montsouris vlnr 136 en 137-13
  • 04 Int Montsouris woonkamer
  • 05 Int Montsouris keuken
  • Z:P1832 Quatrebras Berghege AMcadpi3d 01.04.00.D1 - Overzicht
  • Z:P1832 Quatrebras Berghege AMcadpi3d 01.04.00.D1 - Overzicht
  • Z:P1832 Quatrebras Berghege AMcadpi3d 01.04.00.D1 - Overzicht

Verkocht    
Gebruiksoppervlak: 184 tot 194 m²Inhoud: 744 tot 850 m³Kavel: 345 tot 452 m²Kamers: 4 Bouwperiode: 2018

Park Quatrebras – Quartier I

Het eerste Quartier in Park Quatrebras is een heerlijke groene wijk, met ruime huizen, grote kavels en statige architectuur die licht refereert aan de woningen aan de Burgemeester Amersfoordtlaan en de Vogelbuurt in Badhoevedorp. Quartier I is een ontwikkeling van AM binnen het hoogste segment.

 

Start bouw Quartier I november 2018

In het eerste Quartier van Park Quatrebras ontwikkelt AM 150 woningen, waarvan de start bouw in november 2018 zal aanvangen, en die eind 2019/begin 2020 worden opgeleverd. Er zijn 116 rijwoningen, 26 twee-onder-één-kapwoningen en 8 vrijstaande woningen. Bekijk hier het totale woningaanbod van Quartier I.

 

Park Quatrebras type Montsouris

In Park Quatrebras komen acht twee-onder-een-kapwoningen van het type Montsouris. Het merendeel in het hart van de woonwijk. Aan lieflijke straten, met mooie bomen. Ruimtelijk en rustgevend. Deze woningen hebben het grootste woonoppervlakte van alle woningen van Quartier I (circa 190 m²). En dat alles nabij Amsterdam.

 

Vooral de begane grond is zeer ruim. Met een volwaardig luxe keuken om te koken en te eten. Vaak ook met een kookeiland. De keuken gaat over in een riante woonkamer, een fijne plek met een heerlijk lichtinval door de hoge openslaande deuren. Vanuit de woonkamer loop je zo je eigen tuin in. Dat is buiten wonen. Een deel van de woningen heeft op de begane grond nog een erker waardoor extra licht binnenvalt.

 

Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers. Eén daarvan is de royale master bedroom. Lekker ruim en comfortabel. De luxe badkamer met ligbad, douche en dubbele wastafel ligt centraal.

 

Kortom: het is heerlijk ontspannen op deze verdieping. Mis je nu nog een hobby- of studeerkamer? Of misschien een logeerkamer? De tweede verdieping, voorzien van een fraaie dakkapel, is geheel naar eigen wens in te delen.

Kenmerken:
- Woonoppervlakte: 184 m² tot 194 m²
- Kavel: 345 m² tot 452 m²
- Siematic keuken, inclusief vijf Siemens apparaten: vaatwasser, inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging, koelvriescombinatie, compacte bakoven met magnetron en compacte stoomoven

- Badkamer met o.a. ligbad, douchehoek met glazen wand, draingoot, wandtegelwerk tot aan het plafond, een elektrische design-radiator en dubbele wastafel

- Een separaat toilet op de eerste verdieping

- Gasloos, energiezuinig en met individuele aardwarmtepomp

- Verdiepingshoge binnendeuren in de gehele woning

- Vloerverwarming en -koeling op elke verdieping

- Afgesloten techniekruimte op de tweede verdieping

- Vrijstaande garage in de tuin

- Parkeergelegenheid voor twee auto’s op eigen terrein

- Gelegen op eigen grond

- Extra opties: o.a. uitbouw woonkamer, 1200 en 2400 mm, samenvoegen slaapkamers, indeling tweede verdieping

LET OP! Mogelijkheid voor keuze extra opties hangt af van aankoopmoment!

 

Bekijk hier de hompepage van woneninparkquatrebras

 

Bekijk hier de online brochure

 

Bekijk hier de VR-tour van het project

 

Bekijk hier de prijslijst van de woningen

Badhoevedorp

Badhoevedorp is een dorp in de gemeente Haarlemmermeer in de Nederlandse provincie Noord-Holland met in 2011 12.044 inwoners. Het dorp wordt door de ringvaart gescheiden van het oude dorp Sloten, sinds 1921 deel van de gemeente Amsterdam. De Sloterbrug verbindt sinds 1897 beide dorpen met elkaar. Voorts zijn er de Oude Haagsebrug en de Lijnderbrug die een verbinding vormen met Amsterdam-Nieuw-West. Langs de ringvaart komt men in het noordwesten over de Akerdijk bij het dorp Lijnden, in het zuidoosten over de Nieuwemeerdijk bij de buurtschap Nieuwe Meer.

Badhoevedorp is genoemd naar de modelboerderij de Badhoeve van Jacob Paulus Amersfoordt, burgemeester van Haarlemmermeer. Deze in 1854 gebouwde boerderij was weer vernoemd naar een strandje aan het destijds Haarlemmermeer op de plek waar later het niet meer bestaande Akerbad stond in Sloten waar een badgelegenheid was. Deze boerderij trok al spoedig na de bouw de aandacht vanwege de revolutionaire landbouwmethoden. Onder andere koningin Sophia heeft de boerderij nog bezocht.

Aanvankelijk was Badhoevedorp niet veel meer dan een paar huizen om de modelboerderij “de Badhoeve” aan de ringdijk van de Haarlemmermeer, maar vanaf de jaren ’30 werd het dorp uitgebreid als tuindorp bij Amsterdam. Zo kon aan de werknemers van het nabijgelegen Schiphol huisvesting worden geboden. De nieuwe bevolking was voor de overgrote meerderheid afkomstig uit de stad. Dit, en de nabijheid van Amsterdam, zullen de oorzaak zijn dat Badhoevedorpers zich ook nu nog meer verbonden voelen met de stad dan met Haarlemmermeer. Van eind jaren dertig tot begin jaren zeventig was het dorp het grootste van de Haarlemmermeer.

In 1936 werd de naam van het dorp officieel door de Haarlemmermeerse gemeenteraad vastgesteld als Badhoevedorp. Voor die tijd stond het bekend als Badhoevebuurt.

De oorspronkelijke modelboerderij de Badhoeve werd in 1990/’91 gesloopt.

Badhoevedorp is gelegen in de gemeente Haarlemmermeer en is grenzend aan de westzijde van Amsterdam. Badhoevedorp is gelegen in de voormalige Haarlemmermeer polder, welke halverwege de negentiende eeuw definitief werd drooggelegd. Vanaf die tijd draaide de economie veelal om de agrarische sector.

Na de tweede wereldoorlog veranderde dat al vrij snel. Schiphol groeide door tot een belangrijke luchthaven en een belangrijke werkgever. Hierdoor ontstond een explosieve uitbreiding van economische activiteiten rondom Schiphol. Een groot gedeelte van de meer dan 11.000 inwoners van Badhoevedorp, werken dan ook in deze regio en wonen tevreden dicht bij, hebben er het gemak van, zonder dat de vliegtuigen over het dorp vliegen.

Wijken

Badhoevedorp omvat de volgende wijken: Bouwlust, Noordwest, Zuid-centrum, en Noordoost. Deze namen zijn niet bij de bewoners bekend. Er zijn informele wijknamen die wat gangbaarder zijn, zoals het Groene Dakendorp, alwaar de dure villa’s inderdaad groene daken hebben, en de Vogelbuurt, alwaar de straten naar bekende vliegtuigen van de KLM uit de jaren dertig vernoemd zijn (en die waren op hun beurt weer naar vogels vernoemd).

Verkeer en vervoer

Van 8 augustus 1967 tot 10 april 2017 liep de autosnelweg A9 dwars door het dorp. Na jaren plannen om deze rijksweg ten zuiden van Badhoevedorp om te leggen werd deze wijziging definitief na een besluit in de gemeenteraad van Haarlemmermeer op 20 oktober 2005. Na een in 2007 begonnen inspraakronde werd op 24 april 2012 het definitieve tracébesluit getekend door verkeersminister Schultz van Haegen. Eind 2012 deed de Raad van State uitspraak over eventueel ingesteld beroep. In het najaar van 2013 werd een start gemaakt met de bouw.

Op 17 en 19 december 2016 werd de nieuwe rijbaan in de richting Amstelveen (linkerrijbaan) in gebruik genomen. In april 2017 volgde de omlegging in de richting Haarlem (rechterrijbaan). Op 10 april 2017 reed de laatste auto de andere kant op. Aansluitend hierop voorziet het ‘Masterplan Badhoevedorp in de bouw van nieuwe woningen op de plaats van de oude snelweg.

Aan de zuidoostkant van Badhoevedorp kruisen autosnelwegen A9 en A4 bij het knooppunt Badhoevedorp. Langs Badhoevedorp loopt tevens de provinciale weg N232, lokaal beter bekend als de Schipholweg.

Langs het dorp loopt een spoorlijn maar deze heeft er geen station. Connexxion buslijnen 145 en 195 doen het dorp wel aan. Buslijn 194 van het Schiphol Sternet en 356 van R-net hebben langs de rand van het dorp een halte.

Industrie en nijverheid

Badhoevedorp kent twee grote industrieterreinen, waar vooral bedrijven gevestigd zijn en geen fabrieken: de Jan van Gentstraat en het industrieterrein aan de Schipholweg. Het winkelcentrum van Badhoevedorp bevindt zich aan de Sloterweg en het Lorentzplein.

Scholen

Badhoevedorp heeft enkele basisscholen, te weten de:

Burgemeester Amersfoordtschool (openbaar),

G.Th. Rietveldschool (Daltononderwijs),

Dr. Plesmanschool (rooms-katholiek)

Oranje-Nassauschool (protestants-christelijk).

Voor het vervolgonderwijs is men sedert de verplaatsing van het Haarlemmermeer Lyceum aangewezen op Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp of Amstelveen.

Kerken

Badhoevedorp heeft twee kerken: de rooms-katholieke HH. Engelbewaarderskerk en de Pelgrimskerk behorend aan de gemeente Badhoevedorp/Lijnden van de Protestantse Kerk in Nederland. De Pelgrimskerk is de voormalige Gereformeerde Kerk. De hervormde Immanuelkerk heeft begin 21e eeuw moeten wijken voor appartementen.

Sport

In Badhoevedorp zijn verschillende sportverenigingen actief. Dit zijn:

R.K.S.V. Pancratius (voetbal)

SC Badhoevedorp (voetbal, honkbal, softbal)

Kombij Sport (volleybal, atletiek, tafeltennis)

TV Badhoevedorp (tennis)

KV Badhoevedorp (korfbal)

ZV de Waterwolf (zwemsport, waterpolo, duiken)

BC Badhoevedorp (badminton)

Kringroep den Aemstelle (hondensport)

Badhoevese Bridgeclub (kaarten)

Net over de brug van Badhoevedorp in Amsterdam-Sloten is hockeyclub Xenios

Scoutinggroepen

Buiten de sportverenigingen telt Badhoevedorp ook twee scoutinggroepen, te weten:

Leeghwatergroep (waterscouting)

Lady Baden Powell (landscouting voor meisjes)

Conclusie

Deze charmante woning ligt op goede afstand van het centrum, waar diverse leuke winkels van hoge kwaliteit en met nog echte service en kennis zich bevinden. Het dorp heeft drie supermarkten en twee banken en een openbare bibliotheek. Er zijn goede gerenommeerde scholen, diverse sport- en recreatievoorzieningen, ouderenvoorzieningen, speelvoorzieningen en veel groen.

Kortom een prettige leefomgeving dicht bij het centrum van Amsterdam, Haarlem of Hoofddorp, nabij het Amsterdamse bos en aan het water van de ringvaart en de Nieuwe Meer.

Badhoevedorp heerlijk om te wonen.                        

Bron: Wikipedia

Locatie