Lijnderdijk 270-272 Onder de Pannen Fase 2 bouwnummer E - Lijnden

 • 01a Achtergevel Onder de Pannen Fase 2 Lijnderdijk 270-272 woning E
 • 02a Voorgevel Onder de Pannen Fase 2 Lijnderdijk 270-272 woning E
 • 03 LuchtfotoOnder de Pannen Fase 2 Lijnderdijk 270-272
 • 04 SituatieOnder de Pannen Fase 2 Lijnderdijk 270-272
 • 05 Begane grond en souterrain Onder de Pannen Fase 2 Lijnderdijk 270-272
 • 06 1e etage Onder de Pannen Fase 2 Lijnderdijk 270-272
 • 07 2e etage Onder de Pannen Fase 2 Lijnderdijk 270-272
 • 08 Opties Onder de Pannen Fase 2 Lijnderdijk 270-272
 • 09 Optie keuken 3-D Onder de Pannen Fase 2 Lijnderdijk 270-272
 • 10 Optie keuken schets Onder de Pannen Fase 2 Lijnderdijk 270-272
 • 11 Lijnderdijk 270-272 Onder de Pannen
 • 12 Lijnderdijk 270-272 Onder de Pannen
 • 13 Lijnderdijk 270-272 Onder de Pannen
 • 14 Lijnderdijk 270-272 Onder de Pannen
 • 15 Het regent Onder de Pannen Fase 2 Lijnderdijk 270-272
 • 16 Het sneeuwt Onder de Pannen Fase 2 Lijnderdijk 270-272
 • 17 Het wintert Onder de Pannen Fase 2 Lijnderdijk 270-272

Verkocht    
Gebruiksoppervlak: 133 m²Inhoud: 499 m³Externe bergruimte: 5 m²Kavel: 210 m²Kamers: 5 Bouwperiode: 2017

Te Koop @Lijnden bij @Badhoevedorp aan de Lijnderdijk 270-272 bouwnummer E

 

4e woning in de verkoop van Nieuwbouwproject Onder de Pannen Fase 2

 

De laatste van vier unieke woningen

Op deze schitterende locatie aan het water worden aan de Lijnderdijk 270-272 in Lijnden vier unieke en lichte woningen gerealiseerd van het type twee onder één kap. De zogenaamde dijkwoningen zijn onder architectuur gebouwd en door het stijlvolle ontwerp een herkenbare verschijning. Aan de achterzijde beschikken de woningen over een souterrain met vrij uitzicht over landelijk gebied, aan de voorzijde ligt het boezemwater van de ringvaart om de Haarlemmermeer.

 

De woning onderdeel uitmakend van vier geschakelde woningen is gelegen op een grotere kavel eigen grond van circa 210 m² en is voorzien van een parkeerplek op eigen terrein. Aan de voorzijde is langs de Ringvaart voldoende parkeergelegenheid aanwezig voor algemeen gebruik. Tevens bestaat hier de mogelijkheid voor een aanlegsteiger.

 

Indeling

Begane grond

De entree bevindt zich aan de zijkant van de woning, waarna u arriveert in de hal met een toilet, een trap naar boven en een deur naar de woonkamer. Dit is een ruime doorzonkamer met open keuken aan de voorzijde en aan de achterzijde een hoog opgetrokken glazen gevel, zodat er veel licht binnen valt. Hier is ook de open trap naar het souterrain  met eveneens de doorgetrokken glazen gevel.

 

Souterrain

Deze ruimte is zeer licht door de glasgevel en grenst aan de tuin die op het zuidwesten ligt. De tuin is mooi te betrekken bij het souterrain door de dubbele openslaande deuren.

 

1e etage

Via de trap vanuit de hal komt u op de overloop met ruime badkamer en toegang tot 3 volledige slaapkamers. Er liggen twee kamers aan de voorzijde en één aan de achterzijde van de woning.

 

2e etage

Overloop, ruime open zolderkamer met twee dakramen achter en aansluitingen voor wasmachine en cv-combiketel.

 

Afwerkstaat

De woningen worden afgeleverd met behangklare, vlakke muren, een complete keuken (stelpost € 5.000,-) en een toilet en complete badkamer (stelpost € 5.000,-).

 

Bijzonderheden

– Onder architectuur gebouwd

– Aan het water van de Ringvaart

– In de ‘polder’ van Amsterdam

– Vrij uitzicht aan twee zijden

– Nabij historisch gemaal De Lynden

– Voorzieningen Badhoevedorp en Zwanenburg

– Nabij uitvalswegen gelegen

– Op steenworp van Hoofddorp, Amsterdam en Haarlem

– De indicatie van de start van de bouw is het vierde kwartaal van dit jaar

– De indicatie voor de oplevering is het derde kwartaal van 2018

 

 

Meer/minderwerk

– Vloeren

– Stukadoren

– Schilderen

– Uitbouw van circa 2,50 diep  (indicatie € 35.000,–)

–  2e badkamer op de 2e etage (indicatie € 5.000,–)

 

Opties

– Plaatsen steiger in de ringvaart voor de woning  (indicatie € 5.000,–)

 

Grondsituatie

– Deze woning ligt als enige op eigen grond en is circa 210 m² groot;

 

Locatie

De locatie is gelegen naast het historische gemaal De Lynden, met de voorzieningen van Badhoevedorp en Zwanenburg nabij en op een steenworp afstand van uitvalswegen naar Hoofddorp, Amsterdam en Haarlem.

 

Ruimte, uitzicht, natuur & vrijheid!

Het dorpse gevoel en toch zo dicht bij de stad, met het historische gemaal als eerste aangezicht. Lijnden is gelegen aan de rand van de Haarlemmermeer in de provincie Noord-Holland. Het kenmerkt zich door wonen met een dorps karakter maar dicht bij de grote steden; een sociale omgeving met actieve mensen. Het inwonersaantal varieert zo rond de 825 en alle leeftijdsgroepen zijn vertegenwoordigd. De bebouwing langs de Ringvaart bestaat voornamelijk uit 2-onder-een-kap woningen in het iets luxere segment. Er is naast het wonen ook bedrijvigheid in de omgeving te vinden, een ideale combinatie voor wonen en werken. Wonen aan de ringvaart betekent genieten van een fraai uitzicht over het water, het gevoel van natuur, ruimte en vrijheid. Aan de achterzijde van de woningen bevinden zich weilanden en hebben de woningen ook een geweldig vrij en weids uitzicht. Je zou bijna vergeten dat je op steenworp afstand bent van Amsterdam, Badhoevedorp, Hoofddorp

en Haarlem.

 

Het naastgelegen historische gemaal De Lynden is een zeer fraai en beeldbepalend bouwwerk dat men onmiddellijk zal herkennen bij het binnenrijden van Lijnden. Het rijksmonument uit 1847 speelde met

zijn enorme stoom aangedreven pompen een belangrijke rol bij de droogmaking van de Haarlemmermeer in der periode 1849-1852. Inmiddels is het gemaal buiten werking gesteld en huisvest zich hier restaurant Bij Qunis, waar men op het heerlijk terras kan genieten van verse producten.

 

Prijzen

Deze woning, type E heeft circa 133 m² gebruiksoppervlak met berging van circa 5,6 m² en een inhoud van circa 499 m³ gelegen op eigen grond. De prijs is € 475.000,– vrij op naam en is inclusief een stelpost van € 5.000,- voor de keuken en een stelpost van € 5.000,- voor het toilet en de badkamer.

 

Vergunning

De aanvraag voor de bouwvergunning loopt nog, dus de woning wordt verkocht onder het voorbehoud van het verkrijgen van een onherroepelijke bouwvergunning.

Algemene informatie

In onderstaande tekst informeren we u over de procedures en voorwaarden bij de koop van een van de nieuwbouwwoningen.

Wij adviseren u dit aandachtig door te lezen, om zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn.

 

Het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst

Wanneer u een woning koopt, sluit u een koop- en aannemingsovereenkomst met CMP Vastgoed.

Voor de koop- en aannemingsovereenkomst hanteren wij een model aangeleverd door de projectnotaris “Actus notarissen” in Amsterdam met daaraan toegevoegd een aantal aanvullende bepalingen. Door het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst verplicht u zich tot het betalen van de koop- en aanneemsom. De verkoper verplicht zich in de overeenkomst tot levering van de grond en de bouw van de woning conform de verkoopdocumentatie.

 

Ontbindende voorwaarden in de koop- en aannemingsovereenkomst

In de koop- en aannemingsovereenkomst worden doorgaans een aantal ontbindende voorwaarden voor de koper opgenomen, zoals het verkrijgen van een hypothecaire lening tegen normaal geldende voorwaarden en bepalingen.

 

De vrij op naamprijs van de woning

De koop- en aanneemsom van de woning is ‘vrij op naam’ (v.o.n.), dat wil zeggen inclusief:

 • bouwkosten
 • architectenhonorarium
 • constructeurshonorarium
 • notarishonorarium betreffende transportakte
 • gemeenteleges
 • btw
 • kadastraal recht
 • omgevingsvergunning
 • technische aansluitkosten: water, riool, stadsverwarming, elektra, telefoon en CAI (het betreft hier de kosten van de huisaansluitingen; niet de kosten om een abonnement af te sluiten)

 

Niet alle kosten zijn in de koop- en aanneemsom opgenomen. Niet opgenomen zijn bijvoorbeeld:

 • De bouwrente en grondrente
 • Het renteverlies tijdens de bouw over de vervallen bouwtermijn
 • Deze kosten worden in dit geval niet aan een koper in rekening gebracht
 • De kosten van eventueel meerwerk
 • Nuts voorzieningen (gas water licht) zijn niet inbegrepen, deze dienen door de koper zelf aangevraagd te worden
 • De kosten van een eventuele hypothecaire geldlening, zoals onder meer de eenmalige kosten voor afsluitprovisie, taxatiekosten, notariskosten voor de hypotheekakte en kadastraal recht.

 

De betalingsverplichtingen

In de koop- en aannemingsovereenkomst wordt de koopprijs aangeduid als koop- en aanneemsom. De betaling van de koop- en aanneemsom geschiedt in termijnen conform de overeenkomst. De desbetreffende termijnen vind u in (het concept van) de koop- en aannemingsovereenkomst.

U ontvangt na het vervallen van de termijn een factuur van de ontwikkelaar/aannemer.

 

De eigendomsoverdracht bij de notaris

De notaris maakt een afspraak voor het notarieel transport als de ontbindende en opschortende voorwaarden zijn vervallen en uw financieringsstukken bij de notaris binnen zijn. Voorafgaand aan de datum van het notarieel transport ontvangt u van de notaris een afrekening waarop het totale tot op dat moment verschuldigde bedrag staat vermeld. Op deze afrekening wordt tevens vermeld welk bedrag de notaris zal ontvangen van de geldverstrekker (bankinstelling) en welk bedrag eventueel nog door uzelf moet worden voldaan. Het door u en door de geldverstrekker te betalen bedrag dient uiterlijk twee werkdagen vóór de datum van het notarieel transport te zijn

bijgeschreven op de bank- of girorekening van het notariskantoor. Door ondertekening van de akte van levering bij de notaris (notarieel transport) en door inschrijving van deze akte in de openbare registers vindt het notarieel transport plaats.

 

Schone grond

De grond is thans nog verontreinigd. Na de overdracht van de opstalgrond aan de kopers, zal de verkoper zorgdragen dat de vervuilde grond wordt gesaneerd. Ter zekerheidsstelling zal het begrote bedrag uit de saneringsofferte (verdeeld over vierkopers) als depot bij de notaris blijven staan, totdat de sanering is voltooid.

 

Voorbehoud

De impressies en plattegronden alle ingetekende meubelstukken evenals de afmetingen en vormgeving van keukens en sanitair van alle in deze brochure opgenomen woningen zijn indicatief. Hier is dus geen leveringsplicht aan verbonden.

De op de tekening en in deze brochure/bijgevoegde tekeningen ingeschreven maten zijn ‘circa’-maten. Dit betekent dat afwijkingen kunnen voorkomen. Maten ten behoeve van meubilair, gordijnen etc. dienen daarom na uitvoering op de bouw te worden opgenomen. De perspectieftekeningen in deze brochure geven een impressie. De reële kleuren van gevels, schilderwerk en dakbedekking kunnen hiervan afwijken. Aan de tekeningen kunnen, ondanks alle zorgvuldigheid die we hebben nagestreefd, geen rechten worden ontleend. Deze brochure is geen onderdeel van de contractstukken. Tijdens het gesprek bij de makelaar ontvangt u eventueel de contractdocumentatie van de woningen.

Verkoopvoorwaarden:

Op deze verkoop zijn de volgende verkoopvoorwaarden van toepassing:

 • Wij adviseren potentiële kopers gebruik te maken van een beëdigd of gecertificeerd makelaar;
 • Biedingen dienen te allen tijde schriftelijk gestand gedaan te worden aan de verkopend makelaar;
 • In het kader van de Wet op de Identificatieplicht, dient een kandidaat koper zich te legitimeren;
 • De verkoper en de makelaar verkoper hebben een mededelingsplicht;
 • De aspirant-koper heeft een uitgebreide onderzoeksplicht;
 • De koper (of zijn makelaar) dient zelf onderzoek te doen naar de vergunningen van eventueel aanwezige aan- of bijgebouwen, dakkapellen en/of uitbouwen. Vervolgens zal hij deze dienen te controleren.
 • De potentiële koper dient in zijn voorstel(bieding) aan te geven er al of niet een bouwtechnische keuring zal plaatsvinden;
 • De keuze van de (bouw)technische keurder dient in overleg met de verkopend makelaar plaats te vinden;
 • Indien de verkoper instemt met een bouwtechnische keuring, verklaart de potentiële koper, onafhankelijk van de uitkomst van deze keuring, de inhoud, alsmede de privacy van de verkopers en het gekeurde object niet openbaar te maken;
 • De aspirant-koper dient ter beoordeling van en aan de verkopende makelaar aan te tonen, dat zijn of haar voorstel voldoende financieel is gewaarborgd;
 • De aspirant-koper dient aan de verkopende makelaar aan te geven in zijn of haar voorstel of de financieringsbehoefte in- of exclusief een overbruggingshypotheek is;
 • De koop van een woning (door de consument) is pas gesloten (rechtsgeldig) als de koopakte door zowel de koper als de verkoper is getekend;
 • Na het moment van ontvangst van een door beide partijen ondertekende koopovereenkomst heeft de koper nog drie dagen bedenktijd. In deze drie dagen kan hij zonder opgaaf van reden alsnog de koopakte ontbinden.
 • De overeenkomst zal worden vastgelegd in een koopakte (volgens het model van de Koninklijke Notariële beroepsorganisatie, Ring Amsterdam), door een door koper aan te wijzen notaris kantoorhoudende in de regio Haarlemmermeer of Amsterdam of binnen een straal van 10 km van het ter verkoop aangeboden object. Indien om moverende redenen hiervan wordt afgeweken, zal koper aan makelaar verkoper, een reiskostenvergoeding verschuldigd zijn voor zowel de heen- als terugreis, van € 75,-- per half uur excl. BTW, ingaande een kwartier na vertrek. De keuze van de notaris, dient ter goedkeuring aan verkoper te worden voorgelegd, door middel van een overzicht van de voor rekening van verkoper komende notariskosten;
 • Voor de koper van de woning is het raadzaam om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten;
 • Onkenhout Makelaars BV behoud zich het recht voor om kandidaat-kopers en huurders te toetsen bij diverse overheidsregisters om de kredietwaardigheid en betrouwbaarheid te toetsen.
 • Indien verkoper het te verkopen object binnen de voor de belasting gestelde (teruggave)periode doorverkoopt en er is sprake van het zogenaamde “voordeel overdrachtsbelasting”, dan zal dit voordeel altijd ten gunste van de verkoper Zelfs als dat niet in het onderhandelingsproces is besproken.
 • Deze informatie is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld in samenwerking met en in opdracht van de verkoopopdrachtgever. Het is echter mogelijk dat deze gegevens onjuist of verouderd zijn of mogelijk ontbreken. Geïnteresseerden zullen zelf ook onderzoek dienen te doen;
 • De Algemene voorwaarden NVM 2010 zijn van toepassing;

Inschrijving getekende koopakte in de openbare registers

Zowel verkoper als koper heeft de mogelijkheid om de notaris opdracht te geven om de door beide partijen getekende koopakte in te schrijven in de daartoe bestemde openbare registers van de Dienst voor het kadaster en de openbare registers. Dit gebeurt door aanbieding van een *afschrift* uittreksel van dit koopcontract aan de bewaarder van voormelde Dienst.

Ter toelichting op de keuze om de koop wel of niet in te schrijven in de daartoe bestemde openbare registers is koper op het volgende gewezen:

Ingevolge artikel 7:3 lid 3 Burgerlijk Wetboek kunnen tegen de koper wiens koop is ingeschreven niet worden ingeroepen:

 • een na de inschrijving van die koop tot stand gekomen vervreemding of bezwaring door de verkoper, behoudens de in dat artikellid uitzonderingen;
 • vervreemdingen of bezwaringen die plaatsvinden als vervolg op de onder a bedoelde vervreemding of bezwaring door de verkoper;
 • een onderbewindstelling die na de inschrijving van de koop is tot stand gekomen of die, zo zij tevoren was tot stand gekomen, toen niet in de openbare registers was ingeschreven, dit laatste tenzij de koper haar op het tijdstip van de inschrijving van de koop kende;
 • een na de inschrijving van de koop tot stand gekomen verhuring of verpachting;
 • een na de inschrijving van de koop ingeschreven beding als bedoeld in artikel 252 van Boek 6;
 • een executoriaal of conservatoir beslag waarvan het proces-verbaal na de inschrijving van de koop is ingeschreven;
 • een faillissement of surséance van betaling van de verkopers of toepassing ten aanzien van hem van de schuldsaneringsregeling natuurlijke personen, uitgesproken na de dag waarop de koop is ingeschreven.

Het recht als bedoeld in lid 1 van dit artikel komt niet aan koper toe indien blijkt dat hij daarvan binnen zes maanden vóór ondertekening van dit koopcontract reeds eerder gebruik heeft gemaakt ter zake van een koopovereenkomst met betrekking tot het verkochte tussen dezelfde partijen.

De kosten van inschrijving van de koop, zoals de onderzoeks- en inschrijvingskosten van de Dienst voor het kadaster en de openbare registers, en de over die kosten verschuldigde omzetbelasting, zijn voor rekening van degene die de inschrijving wenst.

Verkoper heeft aangegeven geen aanleiding te hebben om de koopakte in te schrijven. Indien de koper de koopakte wenst in te schrijven, dan kan hij dit vooraf of tijdens de koopakte bespreking aangeven. De kosten hiervan (gemiddeld tussen de € 200,- en € 300,-) zijn in dat geval voor zijn rekening.

 Energielabel

Energielabel
Verkoper zal voor de overdracht aan koper een Energielabel overhandigen.Bouwkwaliteit

Bouwkwaliteit

Bij de verkoop van dit object is onderstaande bepaling van toepassing. Zodra een gegadigde, koper wordt, verklaart hij met het aangaan van de overeenkomst bekend te zijn met deze bepaling. Indien door verkoper gewenst kan onderstaande bepaling worden opgenomen in de op te maken koopakte.

Bouwkwaliteit
De koper verklaart ermee bekend te zijn dat de betreffende woning geen recente woning is en dat de eisen die aan de bouwkwaliteit mogen worden gesteld (aanzienlijk) lager liggen dan bij nieuwe(re) woningen. Daarnaast is er een continue doorontwikkeling van verschillende bouwmethoden en visies op verschillende bouwwijzen, waarbij er voortschrijdende inzichten kunnen ontstaan, die een eerdere bouwwijze als kwalitatief minder kunnen beoordelen.

De koper verklaart hiermee bekend te zijn en ook met het feit dat de verkoper geen enkele aansprakelijkheid wil aanvaarden met betrekking tot zichtbare en onzichtbare/ verborgen gebreken van eventuele verbouwing, renovaties, aan- of opbouwen van meer recentere datum.

In afwijking van de op te maken koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van een of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet- beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst voor rekening en risico van koper.

Dit betekent onder meer dat er een mogelijkheid bestaat, dat de onroerende zaak bij de eigendomsoverdracht niet de feitelijke eigenschappen zou kunnen bezitten, die nodig zijn voor een normaal gebruik als woonhuis. En dit dus voor rekening en risico van koper komt.

Hieronder vallen onder meer zichtbare en onzichtbare gebreken die het gevolg zijn van het niet bouwen conform de bouwvoorschriften/ bouwvergunningen/ bestemmingsplanbepalingen e.d.

In dit kader verklaart de koper tevens, in te stemmen met het gegeven, dat de model-tekst uit de op te maken koopakte niet van toepassing zal zijn.

 

Met andere woorden: verkoper verkoopt de onroerende zaak "as it is".

Tenzij de verkoper de kwaliteit ervan heeft gegarandeerd, staat hij niet in voor de funderingen, verbouwingen, leidingen voor de elektriciteit, water en gas, de riolering, de afwezigheid van doorslaand of optrekkend vocht en de afwezigheid van enig ongedierte c.q. schimmels (zoals bijvoorbeeld houtworm, boktor, zwam etc.). Bouwkundige kwaliteits-gebreken worden geacht niet belemmerend te werken op hetgeen in de op te maken koopakte omschreven.

Verkoper staat ervoor in dat hij aan koper alle inlichtingen/ feiten heeft verschaft die verkoper in het kader van de mededelingsplicht aan koper behoort over te brengen, met dien verstande dat inlichtingen/ feiten die aan koper bekend of kenbaar zijn op het moment van het tot stand komen van de koopovereenkomst niet door verkoper behoeven te worden verstrekt.

Op basis van deze clausule komen partijen overeen dat na de levering te ontdekken (verborgen) gebreken voor rekening en risico van koper zijn.

 Milieuclausule

Milieuclausule

Bij de verkoop van dit object is onderstaande bepaling van toepassing. Zodra een gegadigde, koper wordt, verklaart hij met het aangaan van de overeenkomst bekend te zijn met deze bepaling. Indien door verkoper gewenst kan onderstaande bepaling worden opgenomen in de op te maken koopakte.

Milieuclausule
Indien verkoper geen milieu informatie heeft opgevraagd, is het hem niet bekend dat in het verkochte en ten aanzien van de grond, de bodem, en/of het grondwater, behorende bij of onderdeel uitmakende van het verkochte verontreiniging aanwezig is en/of er een (ondergrondse) tank in of om het verkochte aanwezig is of is geweest. Verkoper verklaart tevens dat hem betreffende eventuele verontreiniging van het grondwater van het verkochte niets bekend is. Overigens geven de bovenstaande verklaringen geen volledige zekerheid.

Verkoper verklaart dat het hem niet bekend is, dat ten aanzien van de grond, de bodem, en/of het grondwater, behorende bij of onderdeel uitmakende van het verkochte een onderzoek naar verontreinigingen en mogelijke gebruiksbeperkingen heeft plaatsgevonden.

Verkoper verklaart dat het hem niet bekend is, gezien de historische gebruikssituatie van het verkochte, de daarvan deel uitmakende bodem, grondwater daaronder begrepen, dat de locatie als verdacht is aan te merken.

Voor wat betreft de tuin en/of omliggende en bijbehorende grond verklaart verkoper nog, dat voor zover aan hem bekend er geen beperkingen zijn voor het gebruik als tuin. Indien koper voornemens is, de tuin deels of geheel als moestuin te gaan bestemmen, kan verkoper geen garantie geven dat de tuin hiervoor geschikt is.

Koper vrijwaart verkoper voor elke aansprakelijkheid, hoe ook genaamd en onder welke titel dan ook, die uit de aanwezigheid en/of de verwijdering/sanering* van (een) ondergrondse tank(s) bestemd voor de opslag van (milieuonvriendelijke) (vloei)stoffen kan voortvloeien. Bovendien wordt iedere aansprakelijkheid van verkoper jegens koper, hoe ook genaamd en onder welke titel dan ook, als gevolg van de (mogelijke) aanwezigheid en/of de verwijdering/sanering* van (een) ondergrondse tank(s) bestemd voor de opslag van (milieuonvriendelijke) (vloei)stoffen, uitgesloten.

Indien koper meer informatie wenst over de bodemsituatie en/of eventuele (ondergrondse) tanks, zal hij voor eigen risico en rekening in overleg met de verkoper en/of zijn makelaar een onderzoek moeten laten uitvoeren.

Indien verkoper wel milieu informatie heeft opgevraagd, dan zal deze door de verkoper ter beschikking worden gesteld aan koper. Eventueel aanwezige door gemeenten, provincies of andere overheden afgegeven verklaringen geven geen volledige zekerheid.

Op basis van deze milieuclausule komen partijen overeen dat na de levering te ontdekken ondergrondse tank(s) en/of grond-, bodem- en/of grondwaterverontreiniging voor rekening en risico van koper zijn.Toelichtingsclausule Meetinstructie

Bij de verkoop van dit object is onderstaande bepaling van toepassing. Zodra een gegadigde, koper wordt, verklaart hij met het aangaan van de overeenkomst bekend te zijn met deze bepaling. Indien door verkoper gewenst kan onderstaande bepaling worden opgenomen in de op te maken koopakte.

De makelaar heeft (via en namens zijn verkoper) de NEN-2580 meting uitbesteed aan een externe, professionele en gespecialiseerde partij en hiermee beoogd de koper zo goed als mogelijk te informeren over de juiste maten van het object. Desalniettemin zijn de (eventuele maten in de) plattegronden slechts een indicatie van de werkelijkheid en kunnen afwijken van de feitelijke situatie.

Toelichtingsclausule Meetinstructie
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Op basis van deze Toelichtingsclausule komen partijen overeen dat na de levering te ontdekken afwijkingen in de maten voor rekening en risico van koper zijn.

Indien koper wenst, kan hij in zijn bieding een ontbindende voorwaarde voor een "eigen" NEN-2580 meting opnemen.Asbestclausule

Bij de verkoop van dit object is onderstaande bepaling van toepassing. Zodra een gegadigde, koper wordt, verklaart hij met het aangaan van de overeenkomst bekend te zijn met deze bepaling. Indien door verkoper gewenst kan onderstaande bepaling worden opgenomen in de op te maken koopakte.

Asbestclausule
Het is verkoper niet bekend dat in/of om het object asbest of asbesthoudende materialen aanwezig zijn of verwerkt zijn. Overigens geeft dit geen volledige zekerheid.

In de onroerende zaak kunnen asbesthoudende stoffen/ materialen aanwezig zijn. Indien deze worden verwijderd dienen door koper maatregelen en voorzieningen te worden getroffen die de wetgeving voorschrijft. Koper verklaart met deze wetgeving bekend te zijn en aanvaardt alle aansprakelijkheid en gevolgen die uit de aanwezigheid van asbest en/of de verwijdering van asbest uit de onroerende zaak kan voortvloeien.

In afwijking van dit artikel in de nog op te maken koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst als gevolg van de aanwezigheid van enig asbest in welke samenstelling en/of op welke plaats dan ook voor rekening en risico van koper. Bij het vaststellen van de koopsom is hier rekening mee gehouden.

Indien koper meer informatie wenst over aanwezige asbest, zal hij voor eigen risico en rekening in overleg met de verkoper en/of zijn makelaar een onderzoek moeten laten uitvoeren.

Op basis van deze asbestclausule komen partijen overeen dat de kosten van verwijdering, sanering en/of bijbehorende maatregelen van na de levering te ontdekken asbest of asbesthoudend materiaal voor rekening en risico van koper zijnNiet-zelfbewoningsclausule

Bij de verkoop van dit object is onderstaande bepaling van toepassing. Zodra een gegadigde, koper wordt, verklaart hij met het aangaan van de overeenkomst bekend te zijn met deze bepaling. Indien door verkoper gewenst kan onderstaande bepaling worden opgenomen in de op te maken koopakte.

Niet-zelfbewoningsclausule
Koper verklaart ermee bekend te zijn dat verkoper de onroerende zaak (recentelijk) niet zelf heeft bewoond en dat verkoper derhalve koper niet kan informeren over eigenschappen respectievelijk gebreken aan het verkochte waarvan verkoper op de hoogte zou kunnen zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. In verband hiermee zijn partijen, in afwijking van het betreffende artikel in de op te maken koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW, overeengekomen dat dergelijke eigenschappen respectievelijk gebreken voor rekening en risico van koper komen en dat hier bij de vaststelling van de koopsom rekening mee is gehouden. Koper vrijwaart verkoper voor alle eventuele aanspraken van derden.Clausule Niet Gesprongen Explosief

Bij de verkoop van dit object is onderstaande bepaling van toepassing. Zodra een gegadigde, koper wordt, verklaart hij met het aangaan van de overeenkomst bekend te zijn met deze bepaling. Indien door verkoper gewenst kan onderstaande bepaling worden opgenomen in de op te maken koopakte.

Clausule Niet Gesprongen Explosief
Het is mogelijk dat het object is gelegen in een gebied dat verdacht is voor het voorkomen van NGE (Niet Gesprongen Explosieven). Dit is een groot gebied dat zich onder meer rondom Schiphol uitstrekt. De kans is groot dat het voor dit te verkopen object niet van toepassing is, maar indien verkoper wenst en/of indien dit wel van toepassing is zal de volgende clausule in de koopovereenkomst kunnen worden opgenomen:
Verkoper verklaart dat het hem niet bekend is of in de bodem van het Verkochte een Niet Gesprongen Explosief (NGE) aanwezig is, maar hij meldt ten deze nadrukkelijk aan Koper dat het Verkochte wel is gelegen in een gebied dat verdacht is voor het voorkomen van NGE en verwijst hiervoor naar de aan dit contract gehechte overzichtstekening "Afbakening verdacht gebied bombardementen oktober - december 1943".
De bovengrond (-40cm maaiveld) is onverdacht op het voorkomen van explosieven.
Zolang er geen diepere bodem werkzaamheden (graven, heien enz.) plaatsvinden is het risico op het aantreffen en laten detoneren van een explosief nihil.
Als er geen wijzigingen plaatsvinden in de ondergrond van bestaande en/of nieuw te plaatsen opstallen is de kans op het aantreffen en laten detoneren van een explosief nihil.Lijnden

Lijnden (oorspronkelijk De Lijnden) is een dorp in de gemeente Haarlemmermeer, in de Nederlandse provincie Noord-Holland met in 2008 914 inwoners. Het dorp is genoemd naar het gemaal De Lynden, een van de drie stoomgemalen die de Haarlemmermeer hebben drooggemaakt.

Bij de inpoldering is voor de ringvaart bij Lijnden door een landtong heen gegraven; de huidige Raasdorperweg loopt nog langs de rand van die landtong.

De bebouwing is gesitueerd rondom het gemaal, aan de ringdijk (Akerdijk en Lijnderdijk) en aan de Hoofdweg langs de Hoofdvaart.
Ten zuidoosten van Lijnden ligt een bedrijventerrein (Lijnden-Oost of Airport Business Park Lijnden) met aan de Luchthaven Schiphol gerelateerde bedrijven, en vervolgens Badhoevedorp. Door het bedrijventerrein loopt de Amsterdamse Baan, die Amsterdam Nieuw-West verbindt met de A9.

Ten noorden via de Lijnderdijk ligt Zwanenburg, ten westen via de Schipholweg kom je bij Boesingheliede. Tussen Lijnden en Boesingheliede ligt het autowegen-Knooppunt Raasdorp.

De twee kerken van Lijnden zijn beide buiten gebruik gesteld. De Rooms-Katholieke Sint Franciscus van Saleskerk uit 1859 aan de zuidwestkant van het dorp, de oudste Rooms-Katholieke kerk van Haarlemmermeer, is in 2002 aan het gebruik onttrokken. Voorts was er de hervormde Geloof en Liefde-kerk uit 1935. De hervormden van Lijnden zijn in 1969 samengegaan met de hervormden en later ook met de gereformeerden van Badhoevedorp, waarna in 2001 dit gebouw voor de eredienst gesloten is.

Lijnden herbergde de eerste school in de Haarlemmermeer: School 1. Deze school heeft bestaan van 1861 tot 1994.

Lijnden, een prima plek om te wonen.

Bron: Wikipedia

Locatie